Είναι ένας θησαυρός βιταμινών, μια πραγματική «ατμομηχανή» για τον οργανισμό, ένα «υπερόπλο» για το ανοσοποιητικό σύστημα. Το πορτοκάλι, της οικογένειας των εσπεριδοειδών, από τα πλέον δημοφιλή και γευστικά φρούτα, είναι περισσότερο γνωστό για τη βιταμίνη C που περιέχει, παράλληλα όμως είναι πλούσιο και σε άλλες βιταμίνες και μέταλλα.
Πέραν της βιταμίνης C, που έχει αντιοξειδωτική δράση, θωρακίζει τον οργανισμό απέναντι σε καρδιαγγειακά προβλήματα και τονώνει το ανοσοποιητικό, το πορτοκάλι περιέχει θειαμίνη (Βιταμίνη Β1), απαραίτητη για το νευρικό σύστημα και τον μεταβολισμό, φυλλικό οξύ (Βιταμίνη Β9), αναγκαίο για την ανάπτυξη του εμβρύου και τη θωράκιση από εγκεφαλικά επεισόδια, κάλιο, που ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση και περιορίζει τους καρδιαγγειακούς κινδύνους, αλλά και καροτενοειδή και φαινολικές ενώσεις που λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά. Παράλληλα, η περιεκτικότητά του σε νερό είναι ιδιαίτερα υψηλή, με αποτέλεσμα να αποτελεί πηγή ενυδάτωσης για τον οργανισμό.
Μελέτες έχουν δείξει πως το πορτοκάλι θωρακίζει τα μάτια απέναντι στο κίνδυνο εμφάνισης εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, χάρη στα φλαβονοειδή που περιέχει. Επίσης, η συχνή κατανάλωσή του έχει συνδεθεί με την καλή καρδιαγγειακή υγεία, κάτι που αποδίδεται στη βιταμίνη C και στο κάλιο που περιλαμβάνει. Σημαντική είναι η συμβολή του πορτοκαλιού και στην εύρυθμη γαστρεντερική λειτουργία, χάρη στις φυτικές του ίνες, που προλαμβάνουν τη δυσκοιλιότητα και τη διάρροια και ανακουφίζουν από τα ενοχλητικά συμπτώματα του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου.
Μια από τις βασικότερες ιδιότητες του πορτοκαλιού είναι η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και η προστασία του οργανισμού από λοιμώξεις, ενώ μεταξύ των μικρών «θαυμάτων» του είναι και η συμβολή του στην ταχύτερη επούλωση πληγών, χάρη στη μεγάλη περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C. Ακόμα και οι πνευματικές επιδόσεις φαίνεται να επηρεάζονται από τη συστηματική κατανάλωση πορτοκαλιού, λόγω της δράσης των φλαβονοειδών του και τον αντίκτυπό τους στον εγκέφαλο.
Ιδανικός συνδυασμός με την αλόη
Σε συνδυασμό με την αλόη το πορτοκάλι μεγιστοποιεί τα οφέλη του για τον οργανισμό. Άλλωστε, η αλόη είναι από μόνη της ένας φυσικός «θησαυρός», αφού αποτελεί πηγή βιταμινών, με κυριότερες τις Β, C, E & τη β-καροτίνη, αλλά και μετάλλων, ιχνοστοιχείων και αμινοξέων. Παράλληλα, είναι γνωστή για την αντιφλεγμονώδη, αντιβιοτική και αντιμυκητιακή δράση της, ενώ η γέλη της περιέχει περισσότερα από 75 γνωστά, ωφέλιμα συστατικά και είναι πλούσια σε σακχαρίτες, ένζυμα που βοηθούν στη διάσπαση της τροφής, στερόλες, ανθρακινόνες και σαλικυλικό οξύ.
Ο συνδυασμός πορτοκαλιού και αλόης επιτυγχάνεται με τον καλύτερο τρόπο στο Kaloe Aloe Gel Πορτοκάλι, που «παντρεύει» τα οφέλη και των δύο. Το Kaloe Aloe Gel Πορτοκάλι, πόσιμο συμπλήρωμα διατροφής με αλόη βιολογικής καλλιέργειας και εκχύλισμα πορτοκαλιού, είναι η ιδανική λύση για την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος, για την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, την ενεργοποίηση του μεταβολισμού, τη ρύθμιση του βάρους, για την ελάττωση της τοξικότητας της νικοτίνης και την ανακούφιση των πόνων των αρθρώσεων. Παράλληλα, έχει αντισηπτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες έχει αντιφλεγμονώδη και επουλωτική δράση και αναπλάθει τον ιστό, ενώ βοηθά και στην παραγωγή κολλαγόνου.
Βάλτε το πορτοκάλι και την αλόη στη ζωή σας, έχοντας στο ψυγείο σας πάντα ένα μπουκάλι Kaloe Aloe Gel Πορτοκάλι, και δώστε στον οργανισμό σας τη δύναμη που χρειάζεται.
Leave a Comment