Έχετε μια γλάστρα αλόης βέρα στο σπίτι σας, δεν ξέρετε όμως πώς να την αξιοποιήσετε με εύκολους, οικιακούς τρόπους για να απολαύσετε τον χυμό της και μαζί όλα τα ευεργετικά οφέλη για τον οργανισμό σας;
Η διαδικασία είναι απλή και θα σας δώσει, πέραν των θρεπτικών συστατικών της αλόης και μάλιστα χωρίς καμία επεξεργασία, και την ικανοποίηση ότι αντλήσατε μόνοι σας τη φυσική δύναμη του πολύτιμου αυτού θησαυρού. Η αλόη, πλούσια σε βιταμίνες, ένζυμα, μέταλλα, αμινοξέα, φαινολικές ενώσεις και μονο-πολυσακχαρίτες, μπορεί να κάνει θαύματα για το ανοσοποιητικό σύστημα, τα οστά, τις μυϊκές συσπάσεις, την καρδιαγγειακή λειτουργία, το νευρικό σύστημα, το πεπτικό σύστημα και τα ένζυμα του οργανισμού.
Είτε ως συμπλήρωμα διατροφής είτε με τη μορφή καλλυντικού γίνεται ένα πολύτιμο εργαλείο για μια σειρά λειτουργιών του οργανισμού, συμβάλλοντας με φυσικό τρόπο στην ευεξία και την καλή του υγεία. Γνωστή για τις αντιφλεγμονώδεις, αντιβιοτικές και αντιμυκητιακές της ιδιότητες, δρα σε πολλαπλά επίπεδα, αξιοποιώντας τα περισσότερα από 75 δραστικά συστατικά που περιέχει. Τι καλύτερο λοιπόν από το να καρπωθείτε όλα αυτά τα οφέλη στην κουζίνα του σπιτιού σας;
Ο χυμός αλόης βέρα είναι η πιο συνήθης βρώσιμη μορφή του φυτού, με οφέλη για το πεπτικό και το ανοσοποιητικό σύστημα, για την ενυδάτωση και τη θωράκισή του. Μπορεί όμως να αξιοποιηθεί και για το δέρμα, ως φάρμακο για πληγές και εγκαύματα, αφού διαθέτει επουλωτική δράση, αλλά και ως αντιοξειδωτικό και καλλυντικό θρέψης για την επιδερμίδα. Και στην εξωτερική εφαρμογή και στην εσωτερική χρήση είναι καλό να γνωρίζετε αν πάσχετε από αλλεργία στο φυτό. Στην περίπτωση που το καταναλώσετε ως χυμό, θα πρέπει να είστε σίγουροι πως δεν πάσχετε από κάποια γαστρεντερολογική ευαισθησία και να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.
Φτιάξτε τον δικό σας χυμό αλόης
Πώς θα φτιάξετε λοιπόν τον δικό σας χυμό αλόης; Μεταξύ των στρωμάτων του φύλλου της αλόης, βρίσκεται το παρέγχυμα, που περιέχει το πολύτιμο ζελέ, τη γέλη που είναι και η βάση για την παραγωγή των προϊόντων της αλόης. Για να αξιοποιηθεί το ζελέ αυτό, τα βήματα είναι απλά. Εντοπίστε στη γλάστρα σας ένα υγιές, μεγάλο και ώριμο φύλλο, αφού εκεί βρίσκονται και τα πιο πολλά θρεπτικά συστατικά. Αν δεν διαθέτετε γλάστρα, μπορείτε να προμηθευτείτε ένα φρέσκο φύλλο αλόης από ένα φαρμακείο. Κόψτε το φύλλο στο σημείο που ενώνεται με το φυτό και αφήστε για 20 λεπτά το κίτρινο υγρό της, που είναι τοξικό, να φύγει. Καθαρίστε καλά το φύλλο τόσο από τα χώματα όσο και από υπολείμματα του κίτρινου υγρού και προχωρήστε στο επόμενο στάδιο που είναι η εξαγωγή του τζελ.
Αν δεν έχετε το ειδικό εξάρτημα που αποφλοιώνετε τις πατάτες, κάντε μια εγκάρσια τομή με ένα κοφτερό μαχαίρι στο φύλλο, ανοίξτε το και κόψτε το τζελ όπως ακριβώς θα κάνατε με το περιεχόμενο ενός καρπουζιού, σε μικρούς κύβους ή απλά βγάλτε το με ένα κουτάλι. Λιώστε τους κύβους αυτούς είτε με ένα κουτάλι ή καλύτερα σε ένα μπλέντερ, ώστε να προκύψει ο χυμός, στον οποίο στη συνέχεια θα προσθέστε λίγο νερό και θα ανακατέψτε ώστε το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
Ολοκληρώνοντας τη διαδικασία αυτή τοποθετείστε τον χυμό σε μπουκάλια και βάλτε τον στη συντήρηση του ψυγείου για διάστημα δύο εβδομάδων ή στην κατάψυξη, όπου θα διατηρηθεί για πολλούς μήνες. Μπορείτε επίσης να το μετατρέψετε σε παγάκια.
Ο χυμός αλόης μπορεί να καταναλωθεί τόσο μόνος του όσο και σε συνδυασμό με άλλα συστατικά. Έτσι μπορείτε να προσθέσετε χυμό πορτοκαλιού ή μια κουταλιά λεμονιού, να αναμείξετε ένα φλυτζάνι χυμού αλόης με ένα φλυτζάνι μέλι, ενώ μπορείτε να αξιοποιήσετε και άλλους φυσικούς χυμούς για να τους συνδυάσετε με τον δικό σας, ανάλογα με τις γεύσεις και τις προτιμήσεις σας. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να κάνετε υπερκατανάλωση και συγκεκριμένα δεν πρέπει να ξεπερνάτε τις τέσσερις κουταλιές της σούπας χυμού την ημέρα.
Και βέβαια, αν όλη αυτή η διαδικασία σάς φαίνεται χρονοβόρα ή απαιτητική, υπάρχει πάντα η Kaloe και τα προϊόντα της, όπου ο χυμός αλόης, με πολλές διαφορετικές γεύσεις, από μαστίχα Χίου, λεμόνι, μέλι και safran μέχρι μύρτιλο, ρόδι και φραγκοστάφυλο, πρωταγωνιστεί με τα θρεπτικά του συστατικά και είναι διαθέσιμος στην αγορά με την εμπειρία και την εξειδίκευση της εταιρείας.
Leave a Comment